Transformasi Sikap dan Halatuju Kerjaya.

  1. Pewaris kuasa yang dimiliki ini wajiblah diserahkan ke tangan dan bahu yang betul agar ianya dapat di teruskan secara sempurna dan tampil pewaris yang bakal dipilih mestilah berasakan politik berilmu dan bukanlah diasaskan fitnah. Kita juga wajib menolak budaya politik ampu walaupun diasaskan atas nama menyelamatkan UMNO Pasir Mas. Budaya ampu inilah yang menjadi bukti kejatuhan sesuatu bangsa sejak zaman berzaman.
  2. Gerakan Transformasi yang dicetuskan dan semakin mendapat perhatian oleh golongan bawahan serta anak muda Pasir Mas pada masa kini bukanlah satu gerakan menjatuhkan mana-mana pemimpin dalam Bahagian tetapi transformasi perlu dilakukan bagi menyuburkan dan memantapkan organisasi walaupun dalam proses ini.
  3. Walaupun terpaksa menukar pemimpin yang sediada tetapi percayalah mereka tidak akan dipinggirkan, mereka tetap diperlukan tetapi mungkin dalam bentuk peranan yang berbeza. GTPM menekankan elemen perpaduan dan penyatuan bagi terus memperkuatkan organisasi.
  4. Pemimpin yang terdahulu ini tetap dijadikan suara keramat dalam organisasi. Dalam proses transformasi ini, GTPM bukanlah memerlukan seorang ketua ataupun wakil tetapi GTPM memerlukan seorang pejuang tulen yang telah terbukti sebelum ini bersama barisan yang mampu membawa halatuju perjuangan agar terus relevan dan diterima.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s